Könyv

Szerelmünk lapjai - a könyv

Nicholas Sparks regényei újra és újra rávilágítanak arra, hogy az író számára a szerelem nem egy múló szeszély, egy fellángolás; nem egy olyan érzés, amit mindenáron hangoztatni kell – hanem egy olyan csodálatos velejárója az életnek, amelyet az ember a szeretett személlyel boldogan megoszt, és kitart mellette, bármilyen fájdalmat és megpróbáltatásokat is kelljen kiállnia.

A cím alapján az emberek többsége egy szappanopera-szagú, ömlengős, túlbonyolított történetre számít. Aki ilyen szeretne olvasni, az keressen egy másik kötetet.

A már öregedő Noah napjai egyformán telnek: az idősek otthonában nap mint nap felolvas egy ott élő idős hölgynek, Allie-nek. Mi is bepillantást nyerünk ebbe a történetbe, amiről igazából maga a könyv is szól.

A harmincegy éves férfi – miközben megpróbálja felvirágoztatni New Bern-i birtokát – folyton egy gyönyörű, tizennégy évvel korábban megismert lányra gondol, akit eddig mindenkinél jobban szeretett. Az emlékeinek él, egészen addig, amíg a lány egyszer csak be nem toppan a verandájára, és újra találkoznak. Mi történt velük az elmúlt évek során, és hogyan alakul további sorsuk? Erre kaphatunk választ eme páratlanul szép, megrendítő, igaz szerelmi regény lapjairól.

A regény alapján készült nagy sikerű film 2005 óta megvásárolható. Ebben szerepel az MTV Movie Awards-ot nyert csókjelenet is, amely egyébként a könyv borítójaként is szolgál.

stat