Blog

Feszes formák, a bőrünk egészsége

A bőr a leglustább testrészünk, vagyis egész egyszerűen semmit sem tesz azért, hogy feszes és egészséges maradjon.

Ráadásul mindenki inkább lustálkodna, azért is lett nagy sláger a SilkLight Silhouette-terápia. A terápia alatt nem sokat kell tennünk, mindössze fel kell feküdnünk egy kényelmes heverőre, s csak hagyni magunkat végighengerelni. Ennél a kezelésnél nem valami új zsírleszívásos módszerről van szó, hanem tovább fejlesztett nyirokcsatorna-kezelésről. Az alkalmazott masszázsberendezés két hengerből áll, melyeket kis hajtógörgőkkel láttak el.

Erős vákuumhatás aktiválja az irha vérkeringését, ezáltal a nyirokáramlás megélénkül és a kötőszövetben található salakanyagok kioldódnak. Ezzel a módszerrel a felső bőrréteg is feszesebbé és ellenállóbbá válik. A zsír azokon a testrészeken gyűlik össze, ahol nem lép fel feszültség és terhelés, például a hasfalon, a csípőn, a comb belső és hátsó oldalán. A kezelés közben speciális vékony ruhát kell viselni, amely egyidejűleg támasztja a kötőszövetet és megakadályozza, hogy a bőr becsípődjön a hengerek közé. Már a hetedik-nyolcadik kezelés után (hetente kétszer) észlelhető a narancsbőr és a zsírpárnák visszahúzódása.

Még sincs semmi haszna egy ilyen kezelésnek, ha nem változtatunk az életvitelünkön is. A sziluett-terápia optimális kiegészítője a rendszeres mozgás – napi fél óra tempós séta is jó! -, a tudatos táplálkozás és naponta legalább két liter nátriumszegény ásványvíz.

Mint szinte minden olyan dolognak amit a szépségünkért teszünk, így a fogyókúrának is vannak hátrányai. Közöttük van az is, hogy sajnos nem csak a kívánt helyekről fogy el az a zsír. A dekoltázs területe képzi legkönnyebben a zsírtartalékot, de a leghamarabb is szabadul meg tőle.

Ahhoz, hogy ez a rész szép és feszes maradjon, különleges, speciális gyógynövényekből készült bánásmódban kell részesítenünk. Erre már szakosodtak bizonyos krémek, amelyeket általában termékkatalógusokból rendelhetünk meg. Mind az Oriflame és az Avon termékek között is találhatunk mell- és nyakzseléket, melyek a megfelelő használattal széppé és erőssé varázsolhatja kebleinket!

Fogadok, hogy már sokan éltek át kisebb-nagyobb jégkockás élményeket. Van aki italhűtésre használja, van aki az ágyban tűzhűtésre, de legalább egyszer már végigcsúszott mindegyikünk gerincvonalán. Ám, a jégkocka nem csak dupla whisky-vel vagy erotikus játszadozásokkal érhet el hatást. Fantasztikus bőrfeszítő a meleg-hideg pakolás, amely fokozza a sejtfunkciókat, valamint kiválasztja a káros anyagcsere termékeket.

Tegyünk tíz csepp rozmaring és körteolajat 3 evőkanál meleg vízhez, majd a keveréket öntsük egy kendőre és tegyük 15 percre a problémás bőrfelületre. Ha megszáradt tekerjünk bele 2-3 jégkockát ás körkörös mozdulatokkal dörzsöljük végig akár az egész testünket, vagy kényeztessük vele elfáradt kedvesünket!

A pakolásokat tekintve számtalan módozatú, hatóidejű és tartalmú kozmetikumokat találhatunk a boltok polcain és a katalógusokban. Számomra az Egyperces 3 az 1-ben – lemosó, pakolás és frissítő - csúcstechnológia már-már a hi(he)tetlenség határait súrolja. Azonban a meleg olajpakolás egyik fő tevékenysége, hogy a zsírsejtek méretét csökkenti, ebből adódóan a narancsbőrünk soft-osabb lesz, a nyirokkeringésünk pedig serkentődik. Ez az eljárás nem kötött, sem időhöz sem mennyiséghez, mindenki addig és úgy használhatja, ahogyan a bőre igényli. Általa a vérkeringés felgyorsul és a méreganyagok az éjszaka folyamán tempósabban választódnak ki, emellett feszesebbé varázsolódik a bőr is. Jojobaolajba (25 ml) cseppentsünk 7 csepp ciprus-, 7 csepp boróka- és 7 csepp citromolajat, majd bőségesen kenjük fel a problémás területekre, amelyekre tegyünk nem túl feszes fóliázást, hogy az illóolajok a bőrbe juthassanak és ne a levegőbe (bár az sem árt!).

 

stat